top of page
Henk & Muuto
Studio Henk

Studio HENK is een bewust Nederlands designmerk dat mooie en functionele meubels maakt die een leven lang mee gaan. Door circulair design ter harte te nemen worden de op bestelling vervaardigde en op maat gemaakte meubels in-house ontworpen en geproduceerd in Europa. Het merk heeft ambitieuze plannen om de meubelindustrie van binnenuit te hervormen en volledig afvalvrij te maken. Terwijl het bedrijf groeide, groeide ook het besef dat de meubelindustrie een enorme impact heeft op de planeet. In 2021 introduceerde Studio HENK haar visie voor een zero-waste meubelindustrie. Dit betekende de kick-off van haar missie om tijdloze, circulaire designmeubels te maken die een leven lang mee gaan.

Muuto

Het Deense Muuto is in 2007 opgericht door Peter Bonnen en Kristian Byrge en heeft inmiddels een fraaie collectie design lampen, meubelen en accessoires. De naam is afgeleid van het Finse woord ‘muutos’ dat ‘verandering’ of ‘nieuw perspectief’ betekent. Het bedrijf streeft ernaar om de rijke Scandinavische design geschiedenis weer op de kaart te zetten en er daarnaast nieuwe hoofdstukken aan toe te voegen. Muuto is stevig geworteld in Scandinavisch design, met werken van de beste ontwerpers uit Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. Muuto is geworteld in de Scandinavische designtraditie die wordt gekenmerkt door duurzame esthetiek, functionaliteit, vakmanschap en een eerlijke expressie. Door dit erfgoed uit te breiden met toekomstgerichte materialen, technieken en gedurfd creatief denken, is het onze ambitie om nieuwe perspectieven op Scandinavisch design te bieden.

Ferm & Hay
Ferm living.jpg

Ferm Living is één van de meest bekende Deense merken, gespecialiseerd in design woonaccessoires en sinds enkele jaren ook de mooiste meubels. Trine Andersen startte in 2005 met Ferm Living na eerst werkzaam te zijn geweest in de modebranche. Ze ontdekte een gat in de markt nadat ze zelf op zoek ging naar de ideale muurdecoratie voor haar eigen huis. Inmiddels zijn we talloze ontwerpen verder en heeft ze ook haar assortiment enorm uitgebreid. Eén van de meest populaire items uit het assortiment is  deFerm Living plantbox plantenbakken die verkrijgbaar is in verschillende kleuren en maten. Een divers en multifunctioneel design waar u veel kanten mee op kan. Het gehele assortiment omvat nu onder andere Ferm Living verlichting, kussens, spiegels, meubelen en een collectie aan kinderartikelen. Vanuit ons huis in Kopenhagen werken we samen met ambachtslieden over de hele wereld, waarbij we onze Scandinavische mentaliteit combineren met wereldwijde vaardigheden en tradities. Onze collecties worden bepaald door zachte vormen, rijke texturen en merkwaardige details waarmee je gecomponeerde sferen kunt creëren met een vleugje onverwachts. Van materialen en processen tot productie en levering, we dagen onszelf uit om mee vorm te geven aan een duurzame toekomst, waardoor het voor u gemakkelijker wordt om verantwoorde keuzes te maken. We creëren collecties meubels, accessoires en verlichting, zodat je ruimte kunt creëren om je comfortabel te voelen.

Hay meubels

Het Deense design merk HAY is pas in 2002 opgericht, maar we kunnen met trots zeggen dat HAY ondertussen al een bekend en populair merk is in de design wereld. Het merk werd opgericht door de naamgevers Rolf en Mette Hay. Zij laten ons voornamelijk inspireren door Deense meubels uit de jaren ’50 en ’60. Samenwerkend met zowel gevestigde als nieuwe ontwerpers biedt HAY een collectie aan waarin duurzaamheid en hoge kwaliteit tegenover betaalbare prijzen het belangrijkste uitgangspunt zijn. HAY staat voor duurzaam en betaalbaar design en is onmiddellijk herkenbaar aan het gebruik van felle kleuren.

Woud & Fest
Woud design

WOUD is een opkomend designlabel uit Denemarken. Het relatief jonge merk is opgericht in 2014 door Mia en Torben Koed. Het duo heeft ruime ervaring opgedaan in de meubelindustrie en besloot dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging, met WOUD als gevolg. WOUD biedt creatief en verfrissend design van hoogwaardige kwaliteit. Het verrassende design komt voort uit samenwerkingen met opkomende designers. De aangesloten designers nemen tijdens het ontwerpproces het Scandinavische erfgoed als vertrekpunt en geven daar een moderne draai aan. De collectie van WOUD bestaat onder andere uit verlichting, meubels en accessoires. Door bewust repeterend kleur- en materiaalgebruik zijn de producten binnen de collectie heel fraai om met elkaar te combineren. Met aandacht voor functionaliteit en oog voor detail is WOUD was ons betreft nu al een prachtige nieuwkomer in de designwereld

Fest meubels

FEST werd opgericht in 2013 vanuit een persoonlijke behoefte naar goed ontworpen design,  zonder de high-end prijzen. Oprichter Femke Furnée besloot in dit gat te springen door zelf betaalbare meubelen en woonaccessoires te ontwikkelen. Ze was groot fan van design, maar werd niet zo blij van de prijzen die gevraagd werden. Daarom besloot ze om zelf betaalbare meubelen en woonaccessoires te gaan ontwerpen. En ziedaar: FÉST was geboren. De collectie van FÉST bestaat uit grote banken om lekker op neer te ploffen, zoals de FÉST Dunbar of Clay bank, elegante stoelen en eettafels met draadstalen poten, fraaie verlichting en de leukste woonaccessoires. De producten van FÉST zijn geïnspireerd op Scandinavisch design met hier en daar een vleugje vormgeving uit de jaren 50. We zijn er supertrots op dat al onze meubels dichtbij huis worden geproduceerd. Heel eerlijk gezegd hadden we nooit gedacht dat het mogelijk was om betaalbaar design in ons eigen kleine land te produceren. Maar niets blijkt minder waar. Onze meubelcollectie wordt volledig in Europa gemaakt, de meerderheid zelfs in Nederland – in de Betuwe om precies te zijn. We hebben daardoor korte lijntjes met onze fabrieken. Dat houdt de kwaliteit hoog en zorgt ervoor dat we zeker weten dat jouw nieuwe meubelstuk onder goede omstandigheden wordt gemaakt. En on top of it all: het bespaart superveel schadelijke transportuitstoot. Een win-win situatie dus.

Menu & Farma
Menu design

Het Deense MENU is een jong Scandinavisch design merk met een krachtige filosofie: de wereld minder gecompliceerd en een beetje mooier maken. En dat werkt. De collectie, bestaande uit design meubels en accessoires heeft een stijlvolle eenvoud en de typische Scandinavische esthetiek. Door samen te werken met bekende en jonge ontwerpers wereldwijd, bieden zij een podium voor jong talent. Zo is de prachtige WM String Loungestoel een ontwerp van het Nederlandse WM Studio. MENU is altijd gefascineerd geweest door de manier waarop individuen en ruimtes kunnen worden verenigd door geweldig design. In ons streven om meubels, verlichting en interieuraccessoires te maken die gevormd zijn door doelgerichte details, hoogwaardige materialen en menselijke behoeften, creëren we sterke en duurzame relaties tussen ontwerpers, fabrikanten en klanten.

Frama

FRAMA is een multidisciplinair designmerk dat lifestyle-objecten creëert om de zintuigen te prikkelen en bewust leven aan te moedigen. Met de nadruk op natuurlijke materialen, eenvoudige geometrieën en compromisloze kwaliteit, verbindt FRAMA's werk het fantasierijke met het praktische, wat resulteert in een unieke warme en eerlijke esthetiek. Al het werk van FRAMA - van unieke huisparfums tot het complete architectonische ontwerp van een restaurantinterieur - is direct geïnspireerd door de convergentie en wisselwerking van vier primaire ervaringsinvloeden: reizen, natuur, ruimtes en verhalen.

medium-Plateau_dining_table_round_sand_Homerun_dining_chair_oak_wood_Orsay_brown.jpg
LemusLife_Beige_1600x.png.webp
Bamboo Place Mat natural_Colour Sticks multi_Tint Wine Glass pink and yellow_Flare Stripe
Valerie & Tonone
Valerie opbjects.jpg

valerie_objects is een belgisch high-end designlabel geïnitieerd door axel van den bossche, ceo van het gerenommeerde designbedrijf serax, en veerle wenes, eigenaar van de iconische design- en kunstgalerie valerie traan. de missie bestaat erin buitengewone ontwerpers en kunstenaars in staat te stellen hun kenmerkende stijl te vertalen in tastbare objecten, om opnieuw een esthetische betekenis te geven aan de gereedschappen en objecten die we dagelijks gebruiken. kortom: geef alledaagse voorwerpen hun schoonheid terug. Ontwerpduo Muller van Severen tekende als eerste met valerie_objects. ze worden beschouwd als een van de meest beeldbepalende Europese ontwerpers van vandaag. andere makers volgden, van gevestigde makers die hun stempel op de designwereld drukten (zoals maarten baas, studio wieki somers, big game,...) tot jonge en experimentele creatieven die de manier waarop we naar objecten kijken uitdagen (destroyers /bouwers, knutson + ballouhey,,...). alle makers hebben één ding gemeen: ze vallen op door hun duidelijke signatuur, hun stijl is direct herkenbaar, of ze nu een tafel maken of een theepot.

Tonone

Hoe kunnen we onze fascinatie voor traditionele mechanica en ambachtelijke gereedschappen toepassen in state-of-the-art design? Deze zoektocht was het uitgangspunt voor de producten van verlichtingslabel Tonone, bekend van het gebruik van karakteristieke constructiemiddelen als visuele en functionele basis voor innovatief productdesign. Deze visie werd goed geïllustreerd door het ontwerp van de eerste Tonone-line-up: de Bolt-serie, snel gevolgd door de stoere lamp Mr. Tubes, de handgeblazen glas-serie Atlas en Ella, de smart-serie Orbit. In 2018 introduceerde Tonone de LED-serie de Beads gevolgd door de nieuwe Mr. Tubes LED in 2019. Vandaag de dag is de visie van het ontwerpteam nog steeds vastbesloten om traditionele ambachtelijke gereedschappen en mechanica toe te passen in innovatief lichtontwerp. Hoewel het handschrift van De Groof en zijn team nog als gedurfd en functioneel moet worden omschreven, zijn de nieuw geïntroduceerde lichtontwerpen geëvalueerd tot een gelikt, onopvallend en slim lichtconcept. Zelfs als de gebruikte mechanica niet zichtbaar is, wordt de handtekening van Tonone nog steeds herkend in elke volgende stap van het verlichtingsontwerp. Tonone is in 2013 opgericht door ontwerper Anton de Groof en is gevestigd in Nederland. Het Tonone ontwerpteam werkt samen met lokale ambachtslieden om hun producten te produceren. Tijdens het ontwerp- en de productieproces wordt de hele levenscyclus van de producten meegenomen als het gaat om duurzaamheid, efficiëntie en logistiek.

Paper & Archive

At Papercollective, we love art. We leven om geweldige kunst te ontdekken, betaalbaar en beschikbaar te maken en te delen met de wereld. Daarom streven we er sinds 2013 naar om de beste hedendaagse kunstafdrukken naar mensen over de hele wereld te brengen. Vanuit onze studio in Kopenhagen werken we trots samen met een zorgvuldig uitgekozen selectie van onze favoriete artiesten om #Artforall te creëren.

Archive.png

Archive Studio is een ontwerpstudio met een focus op duurzame producten van hoge kwaliteit die dagelijks worden gebruikt. “Begin klein, groei langzaam. Dat is onze filosofie. We breiden ons keramiekarchief langzaam uit en zorgen ervoor dat elk nieuw item perfect past in het bestaande assortiment. Onze gebruikers hoeven zich ook niet te haasten. Alle producten blijven op lange termijn beschikbaar, dus het is niet nodig om met spoed een hele set samen te stellen. In plaats daarvan kunnen de gebruikers hun eigen verzameling in de loop van de tijd samenstellen en laten groeien.

woodendot & Massimo
Woodendot.jpg

Geboren in 2012 uit de liefde voor design, duurzaamheid en de geur van hout uit Tierra de Pinares gecombineerd met de rusteloze geest van een paar jonge Spaanse ontwerpers, Daniel García Sánchez en Maria José Vargas. We combineren de knowhow van meester-houtbewerkers met de meest innovatieve ontwerpvoorstellen. Het resultaat is een product met persoonlijkheid, gebouwd met een duurzame mindset en een tijdloos concept. Bij Woodendot ontwerpen we veelzijdige en duurzame meubels en accessoires die zijn gemaakt om warme, onderscheidende en tijdloze ruimtes te creëren met hout als ons belangrijkste materiaal, een materiaal dat onze dromen tot leven brengt. We combineren de knowhow van meester-houtbewerkers met de meest innovatieve ontwerpvoorstellen. Het resultaat is een product met persoonlijkheid, gebouwd met een duurzame mindset en een tijdloos concept.

Massimo.png

Wij geloven dat elk interieur naar een hoger niveau kan worden getild met opbeurende kleuren en aangename texturen. Massimo richt zich al meer dan 20 jaar op het maken van handgemaakte tapijten voor zowel privéwoningen, openbare ruimtes als ontwikkelaars. Een vloerkleed is tenslotte de ziel van een kamer - en sommige zielen zijn gewoon meer opvliegend. We kunnen en zullen onze Scandinavische afkomst niet ontkennen. We hebben een passie voor subtiele, natuurlijke kleurenschema's en duurzaam functioneel ontwerp - maar zijn niet bang om uit te dagen en te verleiden met een gedurfder, kleurrijker alternatief. Een vloerkleed is tenslotte de ziel van een kamer - en sommige zielen zijn gewoon meer opvliegend.

Thier & Hella
Studio Thier en van Daalen

Innovative elegance Iris van Daalen & Ruben Thier delen hun fascinatie voor reflectie van (zon)licht, kleurovergangen en materialen. Zij zien het als een roeping om het maximale uit een materiaal te halen en een circulair systeem op te zetten voor hun gebruikte materialen. De studio zoekt naar de mogelijke vormen en vervormingen. Spanning en vorm van het materiaal staan ​​centraal en vertalen dit naar een nieuw assortiment. Ze maken ontwerpen voor verlichting, meubels, sieraden en woonaccessoires. Daarnaast ontwerpen ze duurzame en op maat gemaakte interieurs voor bedrijven en particulieren, tot ruimtes waar je je thuis voelt.

Hella Elke.jpg

Hella en Elke is het merk van keramisten Hella Duijs (1987) en Elke Peters (1996) wiens samenwerking als bij toeval is ontstaan. Het resultaat van de samenwerking is een collectie waar zowel vorm, kleur als materiaal centraal staan. ‘Een totaalconcept’ zoals ze het zelf beschrijven ‘waarbij alle objecten van de collectie met elkaar gecombineerd kunnen worden.’ De collectie bestaat uit diverse interieur items en gebruiksvoorwerpen die verkrijgbaar zijn in Hella en Elke’s signature kleurenpalet van Paars, zalm, zand, wit spikkel, kobalt, groen en terra. Het kleurgebruik is niet het enige dat uitdaagt tot mixen en matchen, de vormen in de collectie variëren van organisch rond tot scherp en hoekig, waardoor geen enkele combinatie saai is.

karen-5.jpg
Home3.jpg
Home2.jpg
Lepelclub & Avolt
Lepelclub

Er was eens in een boetiekhotel in Amsterdam een ​​meisje dat zich afvroeg hoe alles kunnen perfect worden gestyled, van de samengestelde kunst tot hun gouden koffiemokken. Haar missie was om de vrolijkste lepels ter wereld te maken. Voor haarzelf om te combineren met haar eindeloze collectie mokken en voor alle anderen om de dag met een glimlach door hun lepel te beginnen. Let’s stir things up together!

Avolt

Empowering spaces and devices with Scandinavian design. Avolt is een in Zweden gevestigde ontwerpstudio die objecten ontwikkelt, ontwerpt en op de markt brengt die elektriciteit doorsturen naar apparaten, waarbij Scandinavisch design wordt toegepast voor huizen, kantoren,winkelomgevingen en openbare ruimtes.

Scandinavia form & Ania design
ScandinaviaForm.webp

SCANDINAVIA FORM is een design experience merk met als doel de grenzen van de Scandinavische stijl te verleggen op zoek naar iets nieuws. Een gemeenschap van samenwerkingen met kunstenaars en ontwerpers over de hele wereld. Ze verkennen "terug naar de oorsprong" met de natuur als bron van inspiratie, creativiteit, structuur, ervaringen en welzijn. Geïnspireerd door de pure, ongerepte vormen van planten, hebben ze Consilium en Glasilium gemaakt om de ruwe vorm van de natuur te laten zien. Sinds de oprichting werd Consilium genomineerd voor de Formidable Design Award op de Formex Exhibition 2014 in Stockholm. Kort daarna werd een speciale editie vaas ontworpen in samenwerking met het Modern Museum for Art in Stockholm. De tweede vaas, Glasilium, werd gelanceerd in 2015. Hij is onlangs tentoongesteld op de Architectuurbiënnale van Venetië in Italië, het Swedish Design Pavilion op de London Design Fair, op 1000 Vases in Parijs tijdens de Paris Design Week 2018, Swedish Design Pavilion London Design Week 2019 en bij Open Design Language in Milaan tijdens Milan Design Week 2019.

ania.png

Ania Design is een in Denemarken gevestigde ontwerpstudio die creatief werkt met interieurproducten en art direction. Hun inspiratiebronnen zijn de erfenis van Scandinavisch design, eenvoud en sterke grafische lijnen en vormen. Daarnaast hebben ze een sterke passie voor hoge kwaliteit en goed vakmanschap. Materialen, vormen en kleurstelling zijn gebaseerd op de uitingen van moeder natuur en het basisprincipe ‘less is more’. Alle producten worden in Europa gemaakt in nauwe samenwerking met zorgvuldig geselecteerde leveranciers, die de beste kwaliteit en afwerking kunnen garanderen.

Scandinavian design - Dutch design - Interieurstyling

bottom of page